Ikhtibar (IRE) v Habitat m Val d'erica 1984-2006

De mooie voshengst Ikhtibar kenmerkte zich door zijn goede gangen en zijn uitermate zachte karakter. Vele mooie nakomelingen hadden veel springkwaliteiten en waren allemaal zeer gemakkelijk te rijden. Hij stamde af van de wereldberoemde hengst Habitat. Ikhtibar is vooral op sprinterskwaliteiten gefokt en dat is duidelijk terug te zien in het exterieur van bijvoorbeeld de fokmerrie Pour un Flirt. Voorbeelden van zijn nakomelingen die op de renbaan overwinningen behaald hebben zijn Knockthreetimes en Tambourineman )  

Knockthreetimes

 Tambourineman


Tambourineman

 

 
Old Maestro (USA) v.  Irish River m. La Pompadour 1984- 2009

De gespierde donkerbruine hengst met de vele overwinningen in de Benelux en met een zeer goede afstamming had zeer veel kwaliteiten. Hij was bekend bij zeer veel rensport liefhebbers. Veel nakomelingen zijn op de renbaan succesvol geweest. Denk aan Kenzo en Ginger.


Karagourpoulos (GB) v Rousillon m Hold Dear 1989-2010

De edele en hoogbenige voshengst Karagourpoulos was een eigenzinnig maar betrouwbaar paard. Zijn nakomelingen hebben meestal veel van zijn kwaliteiten overgenomen. Veel snelheid en adel is hen ten deel gekomen. Fokmerrie Happy Together is nog een fokprodukt van deze grote hengst.


 
Top 'o the North (GB) v High Top(IRE) m Gold Poulet (GB) vm Goldhill (GB) 1980-2002

Top 'o the North was een echt sprinter in zijn tijd die allen Wouter Raaphorst voor zich dulde. Na vele groepskoersen gelopen te hebben in Engeland veelal als pacemaker kwam hij naar Nederland waar hij succesvol was. Hij heeft mooie producten gebracht die vooral qua exterieur en karakter zeer geschikt waren voor de dressuur en samengestelde wedstrijden.